
Op vrijdag 2 augustus organiseerde Hapag-Lloyd Cruises het culinaire evenement EUROPAs Beste in Hamburg. Voor de 18de keer veranderde het pooldek van het luxe schip EUROPA in de haven van Hamburg in een gastronomische boulevard. Topkoks, gerenommeerde wijnmakers, een patissier, evenals andere culinaire experts uit zes landen presenteerden hun individuele meesterwerken. De gasten genoten ondertussen zowel van de sterren aan de hemel als op hun borden. Dit jaar was de Belgische 3-sterren Michelinchef Viki Geunes van restaurant Zilte (Antwerpen) een van de internationale toppers.
Tillman Fischer, chef-kok van de MS EUROPA, mocht bijna 30 fijnproevers uit de Europese keukenelite verwelkomen. “Onze EUROPA staat sinds jaar en dag voor culinaire excellentie en belichaamt gastvrijheid en de hoogste servicecultuur. Met ons evenement ‘EUROPAs Beste’ onderstrepen we deze waarden. Inmiddels is de jaarlijkse bijeenkomst ver buiten de landsgrenzen bekend. Daarom is het voor ons een groot genoegen om vandaag opnieuw internationale culinaire talenten aan boord te verenigen, die in persoonlijke interactie met de gasten een avond vol genot en inspiratie bieden,” aldus Isolde Susset, Managing Director van Hapag-Lloyd Cruises.
De avond was ook het begin van een vierdaagse reis. Van 3 tot 6 augustus zette de EUROPA koers naar het Zweedse eiland Ven, gevolgd door een dag in het levendige Kopenhagen, voordat de reis eindigde in Kiel.
Foto’s © Hapag-Lloyd Cruises