
Vanaf 1 oktober 2023 genieten Business Class passagiers op de langeafstandsvluchten van Brussels Airlines van creaties van de hand van de Gentse sterrenchef Michaël Vrijmoed van het gelijknamige restaurant Vrijmoed. Vrijmoed wordt zo de veertiende sterrenchef in een rijtje van Belgische topchefs waarmee de luchtvaartmaatschappij sinds 2013 samenwerkt. Belgische groenten staan het komende jaar centraal in de gastronomische menu’s.
Elk jaar bedenkt een Belgische Star Chef een driegangenmenu op basis van typische Belgische recepten en ingrediënten. De bijhorende wijnen van Belgische bodem zijn net als de voorbije jaren zorgvuldig uitgekozen door Master of Wine, Jan De Clercq. De Belgische, lokale bieren zijn dan weer geselecteerd door Biersommelier Sofie Vanrafelghem.
De Business Class reizigers op de intercontinentale vluchten zullen voor het voor- en hoofdgerecht kunnen kiezen uit een vis- of vleesgerecht of een vegetarisch alternatief.
“Passagiers kunnen uit twee voorgerechten kiezen waaronder onder meer één van mijn persoonlijke favorieten: rode biet met Doyenné du Comice peer, mosterdzaad en saus van mierikswortel”, aldus Michaël Vrijmoed. “Als hoofdgerecht serveren we als vegetarische keuze een knolseldervariatie (met grondwitloof en krokante aardpeer). Daarnaast is er de keuze tussen Fazant (met grondwitloof, boschampignons, veenbessen, zilveruitjes, aardpeer, fine champagne saus en aardpeerpuree) of Paling in ‘t groen (met kruidensalade en kasteelaardappelen). Als afsluiter kunnen reizigers kiezen uit een kaasplankje met Oost-Vlaamse klassiekers als Belgische Wittekop of Biloete, twee kazen uit het Oost-Vlaamse Lotenhulle of Hazelnoot-chocolade taart met vanille-koffiesaus als dessert.”
Vrijmoed startte zijn culinaire carrière als sous-chef in Hof van Cleve als rechterhand van topchef Peter Goossens. In 2013 startte hij zijn eigen restaurant in Gent. Michaël Vrijmoed is de tweede Oost-Vlaamse chef-kok, na Peter Goossens, waarmee Brussels Airlines samenwerkt.
Foto’s © Brussels Airlines