
Om haar buitengewone ervaringen te benadrukken, organiseerde Seabourn op dinsdag 15 oktober een exclusief evenement in Gent voor een select gezelschap van reisprofessionals en pers.
Na sluitingstijd zwaaiden de deuren van de Gentse Sint-Baafskathedraal open, zodat de gasten in alle rust konden genieten van de imposante kathedraal, een mini-concert en het wereldberoemde meesterwerk, het Lam Gods. Tijdens het bezoek kregen de deelnemers niet alleen uitleg over het iconische schilderij, maar ook inside informatie over de recente renovaties. Na afloop van het bezoek volgde een mediterraan diner in Café Theatre.
Seabourn’s reisprogramma 2026
Seabourn kondigde deze week ook het reisprogramma voor 2026 aan, met reizen naar de Middellandse Zee, Noord-Europa, Alaska, Japan, Canada en New England. Gasten kunnen kiezen uit meer dan 200 bestemmingen in bijna 40 landen, verspreid over 50 routes. Daarnaast biedt Seabourn twee reizen waarbij de totale zonsverduistering op 12 augustus 2026 te bewonderen is.
De reisroutes variëren van 7 tot 21 dagen en bieden diverse ervaringen, waarbij Seabourn bekende en minder bekende havens bezoekt. Seabourn Quest en Seabourn Sojourn varen tussen juni en november 2026 langs de Middellandse Zee, met stops van Barcelona tot Istanbul. Seabourn Ovation verkent de Britse Eilanden, IJsland en de Noorse fjorden, en vaart vervolgens over de Atlantische Oceaan naar Canada en New England. Voor het eerst zal Seabourn Encore de hele zomer doorbrengen in Alaska met zevendaagse routes, evenals reizen naar Japan tijdens het kersenbloesemseizoen en de herfst. Seabourn Ovation biedt daarnaast twee extra Zuid-Caribische reizen aan tussen Barbados en St. Maarten in maart 2026.
Seabourn’s 2026-programma bevat exclusieve evenementen zoals het magische ‘Evening at Ephesus’ in Kuşadası, een privéconcert onder de sterren in de oude ruïnes, evenals ‘Marina Day’ met gratis watersporten. Een selectie van routes biedt de ervaring van ‘Shopping with the Chef’, waarbij gasten samen met Seabourn’s chef lokale markten bezoeken om de verste ingrediënten te kiezen, zoals in Barcelona, Dubrovnik en Valletta.
Foto’s © TravMagazine BeLux